Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Υπάρχει ακόμη- υπάρχει κάτι που δεν έχει χαθεί

"Έλα κάντε μας λιγάκι συντροφιά, κουραστήκαμε απ' το δρόμο". Κουρασμένοι από όλα όσα ζούμε, μαζευτήκαμε και ήπιαμε μια σταγόνα-από αυτήν που μας ξεπλένει, "που παρασέρνει μακριά τόση βρωμιά, τόση βρωμιά". "Πότε θα φτάσουμε εδώ;" "Δεν ξέρω πως συμβαίνει", αλλά "από δω και πάνω δεν έχει άλλες προσευχές", από δω και πάνω δεν έχει τόσο φόβο, "εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες δεν πιάνουν οι  ευχές"....Εδώ κουβαλάμε το "γεμάτο χρυσάφι κεφάλι" μας, "την δεσποινίς ουτοπία" και τραγουδάμε δυνατά "θ'ανατέλλω". "Είμαι μια δύναμη κρυμμένη και το ξέρω, όμως δεν ξέρω τι ζημιά μπορώ να κάνω" ενωμένη με τους "επισκέπτες", μαζί "σ'ενα ταξίδι από πληγή σε πληγή κι από γιορτή σε γιορτή". Κι αν χάσουμε, τότε (όπως μας έλεγαν παλιά) "ο χαμένος τα παίρνει όλα".
"Άντε ας παίξουμε μια τελευταία πενιά". Όπου να'ναι, τελειώνει η συναυλία και "ξαναβγαίνουμε στο δρόμο."
"Οι αιώνες ρωτάνε ακόμη πόσο θ'αντέξω, να τρεκλιζω εκεί έξω..ξυπόλυτος μόνος, κι εγώ ψιθυρίζω, δικιά μου η χαρά, δικός μου κι ο πόνος, δεν είμαι μόνος, δεν είμαι μόνος, όλα είναι δρόμος, όλα είναι δρόμος, η γιορτή, η χαρά, η απώλεια, ο πόνος, ο κάθε μικρός θάνατος κι ο μεγάλος, ο ατέλειωτος κόσμος. Δεν είμαι μόνος."
"Όλα είναι δρόμος. Κάπου θα ξανανταμώσουμε. Μέχρι τότε κουράγιο" είπε, και μας το έδωσε. "Δεν είμαι μόνος", "σιγά μην κλάψω"," θ'ανθίζω, θα γιορτάζω, θ'ανατέλλω, θα καταστρέφω με τραγούδια της ψυχής -τους-  το μπουρδέλο". Κι εγώ θ'ανατέλλω, κι εσύ μαζί μου.


Block33, συναυλία με τον Γιάννη Αγγελάκα, Ντίνο Σαδίκη,Στάθη Αραμπατζή


Χρησιμοποιήθηκαν αυτούσιοι ή παραποιημένοι, στίχοι από τα εξής τραγούδια :
♀, Επισκέπτες, Από δω και πάνω, Σιγά μην κλάψω, Δεσποινίς Ουτοπία (δίσκος Από δω και πάνω, Αγγελάκας και επισκέπτες)
Πότε θα φτάσουμε εδώ από τον ομώνυμο δίσκο του Αγγελάκα και του Νίκου Βελιώτη
Ο χαμένος τα παίρνει όλα από το σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας του Νίκου Νικολαϊδη.. (στίχοι-μουσική : Γιάννης Αγγελάκας)
Χωρίς κανόνα, από τον δίσκο των Εν Πλω και του Ντίνου Σαδίκη
Εδώ, από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος "Τρύπες"(το μόνο τραγούδι από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάρτηση, το οποίο δεν υπήρχε στην εν λόγω συναυλία)
Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι,Θ'ανατέλλω από το δίσκο του συγκροτήματος "Τρύπες", Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι.
Το τραγούδι Δρόμος, το οποίο γράφτηκε με αφορμή την ταινία του Π. Βούλγαρη "Όλα είναι δρόμος" και  κυκλοφόρησε με τον δίσκο Μέσα στη νύχτα των άλλων. Από τον ίδιο δίσκο και το τραγούδι Γιορτή.