Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο ΜΙΔΑΣ από Τα Μυστικά Του Κήπου.


μουσική: Νίκος Κυπουργός
ερμηνεία:Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη 
στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος



Ο Κυπουργός, είναι ένας πολύ καλός μουσικός ΚΗΠΟΥΡ(γ)ΟΣ. Κράτησε φυλαγμένο το σπόρο αυτού του τραγουδιού που είχε γραφτεί-αλλά δεν είχε κυκλοφορήσει-για την Λιλιπούπολη. Το φύτεψε το 2001, μαζί με άλλα μυστικά, στον κήπο μας. Αυτός ο κήπος-δίσκος είναι εξαιρετικός και γεμάτος μυστικά ζωής!!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

μια φορά κι έναν καιρό

...ήταν ένας ανθρωπάκος, μικρός και μόνος. Ένιωθε τόσο μικρός που το σπίτι του τον πλάκωνε. Το κρεβάτι του φάνταζε τεράστιο και άδειο. Το γραφείο του ήταν τόσο ψηλό που δεν το έφτανε ακόμη κι αν σηκωνόταν στις μύτες των ποδιών του. Δεν μπορούσε να διαβάσει γιατί οι σελίδες των βιβλίων του ζύγιζαν πολλά κιλά και δεν μπορούσε να τις γυρίσει. Περίμενε τον αέρα να φυσήξει και να γυρίσει την σελίδα...μα ο αέρας δεν φυσούσε. Δεν μπορούσε να ακούσει μουσική γιατί τα ηχεία έκαναν τόσο θόρυβο, έναν θόρυβο που πλήγωνε τα αυτιά του. Προσπαθούσε να πατήσει το κουμπί και να χαμηλώσει την ένταση...μα δεν είχε τόση δύναμη. Έτσι τα βιβλία και η μουσική που πάντα τον βοηθούσαν να νιώθει καλά και όμορφα, που πάντα τον βοηθούσαν  να μην νιώθει μικρός και μόνος, τώρα αντί γ'αυτό τον πλήγωναν. Και κατάλαβε πως δεν αρκούν, δεν φτάνουν αυτά. Πως χρειάζεται να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο να γυρίζουν μαζί τις σελίδες των βιβλίων του, έναν άνθρωπο να του τραγουδήσει τις αγαπημένες μελωδίες του. Θέλει κάποιον να κοιμηθεί στο κρεβατι του, να τον σκεπάσει με την αγαπημένη του κουβέρτα και να τον νανουρίσει με τα πιο όμορφά του παραμύθια. Ο μικρός ανθρωπάκος θέλει να ακούσει τι αγαπά ο νέος του φίλος, τι είναι εκείνο που κάνει το φίλο του χαρούμενο. Να παίζουν μαζί scrabble. Να διαβάζουν μαζί τις κυριακάτικες εφημερίδες. Θέλει ακόμη, να περπατήσουν μαζί σε όμορφες γειτονιές, σε ανθισμένα πάρκα. Να πιουν καφέ σε μικρά σκονισμένα καφενεία, να ακούσουν την ιστορία που θα τους διηγηθεί ο χαμογελαστός παππούς. Και σίγουρα τότε δεν θα νιώθει μόνος, και ίσως τότε ψηλώσει μερικούς πόντους.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η Αντιγόνη

Ήμουν στο σπιτι μου-
άκουγα μουσικούλα ομορφη-
και μιλούσα μέσω ίντερνετ με την φίλη μου την Αντιγόνη
και καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα:

Την ευτυχια πρεπει να την προσδιορίζεις! Να την φανταζεσαι κάθε φορά.....

....ώστε όταν έρθει να το καταλάβεις και να μην την προσπεράσεις.


Και τι καλά, μαζί της ζω πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας.

Υ.Γ: Ήταν στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες και τώρα που έφυγε δεν λυπάμαι, γιατί η απόσταση εμάς δεν μας κάνει τίποτα...